Menu

Dengang og nu

image De originale vedtægter fra den stiftende generalforsamling

B1938 er navnet på Idestrup’s lokale fodboldklub. Klubben blev stiftet den 3. august 1938, heraf navnet “Boldklubben af 1938”.

Den første formand var Thorvald Hansen og kontingentet blev fastsat til 50 øre halvårligt. Klubben startede sine spæde spark på græsmarkerne i Sdr. Tåstrup og Sillestrup, hvor spillerne startede med at gå rundt og fjerne kolort før kampen kunne begynde. Efter nogen tid fik B1938 et lokale i kælderen på skolen og midt i halvfjerdserne fik Klubben sin Pavillon, som blev sat hvor Klubhuset er i dag.

I dag har klubben 4 baner og 1 belyst multibane med kunstgræs.

Pavillonen er blevet udbygget, så klubhuset nu indeholder 4 omklædningsrum, kiosk, mødelokale, en lukket terrasse og 1 overdækket terrasse. Derudover har klubben også en magasinhal, som Støtteforeningen råder over til alle de effekter, som bliver samlet ind til de årlige loppemarkeder.

Udbygning af klubhus og bygning af magasinhal er alt sammen lavet af frivillige i lokalsamfundet.

For at støtte klubbens drift er der desuden tilknyttet en Støtteforening og en Forældreforening. Udover dette modtager klubben årligt donationer fra Tippens Fond, som er særligt tilegnet ungdommen i klubben. Tippens Fond er stiftet efter at B1938 i 2009, ifølge testamente, var enearving efter Jan “Tippen” Rasmussen.

Boldklubben B1938 drives af frivillige fra vores lokalsamfund, som alle har en interesse i, at bibeholde et dynamisk og socialt samfund. Der er trænere, holdledere, bestyrelsesmedlemmer, foreningsmedlemmer, frivillige i klubbens kiosk osv osv. Der bliver lagt ca. 10.000 timers frivillig arbejdskraft om året i klubben. 

Nogle gange om året samler Støtteforeningen over 90 medhjælpere til loppemarkeder, som er kendt langt ud over øens grænser. Der er indsamling af ”Loppe” effekter hver lørdag, hele året rundt, og der er altid behov for et par loppekørere, hvis man vil give en lørdag i den gode sags tjeneste. Støtteforeningen afholder også det årlige andespil hvert år torsdagen før Mortens Aften.

Forældreforeningen afholder hvert år i den første weekend af året et indendørs Lagkagestævne med deltagelse af rigtig mange hold. Stævnet varer fra fredag eftermiddag til søndag aften. Forældreforeningen afholder også Fastelavnsfest i hallen til glæde for børn og forældre fra byen og omegn.

 

 

 

Luk